Продавець Інтернет-магазин для кондитерів розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3304 відгуків
Мейккейк
+380 (66) 309-94-44
+380 (96) 309-94-44
+380 (73) 554-80-80
Харчовий друк
Кошик

Фільтри

Діапазон цін, ₴
Наявність
Країна виробник

Пектин

Пектин – натуральний загусник рослинного походження, який використовується при виготовленні варення та інших домашніх заготовок, де необхідний желюючий ефект. Відмінний варіант для джемів, зефіру, мармеладу, пастили, також може застосовуватися для соусів. Компонент прискорює процес приготування страв і зробить смак і аромат більш насиченим.

У природі пектин міститься в овочах і фруктах, але особливо його багато в шкірці яблук. Компонент маркується у складі продуктів як E440. Додавання невеликої кількості речовини згущує суміш, великого – сприяє гелестворення. З точки зору хімії пектин є полісахарид. Найвище його зміст знаходиться в смородині, журавлині, зливі і яблуко, тому приготувати желеподібний десерт можна і без внесення пектину.

Переконливі причини використовувати пектин

  • При контакте с сахаром и нагревании пектин сгущает смесь и вызывает затвердевание, также он служит стабилизатором и загустителем. Вещество начинает работать в процессе охлаждения, поэтому если во время варки вам кажется, что джем слишком жидкий, просто подождите – он загустеет, пока будет остывать.
  • Пектин полезен. С его помощью выводится холестерин, он помогает работе кишечника, улучшает кровообращение, освобождает организм от действия негативных веществ, благотворно влияет на суставы, даже помогает снизит вес.
  • Допомагає вдвічі знизити витрата цукру.
  • Не потрібно годинами варити варення до бажаної консистенції. З пектином суміш загусне протягом трьох хвилин.

Склад пектину

Пектин, який використовується в кулінарії і фармацевтичному виробництві являє собою очищений полісахарид, одержуваний шляхом кислотної екстракції з цитрусових, яблук, цукрових буряків і соняшників. Випускається як в рідкому, так і в сухому вигляді (порошок).

Як працювати з пектином

Если вы готовите джем или варенье, то на 1 кг массы ягод или фруктов вы, скорее всего, возьмете полкило сахара. Однако с 10 граммами пектина вы можете снизить количество сахара вдвое, то есть, до 250 г. Уменьшение количества вносимого сахара позволяет снизить калорийность блюда. Пектин пригодится также и для приготовления майонеза. Достаточно половины чайной ложки. Существует также рецепт веганского (постного) майонеза. Очистите два зеленых яблока, нарежьте кубиками и выложите на сковородку. Добавьте чайную ложку соли, столько же уксуса или лимонного сока и сахара. Туди ж слід внести столову ложку гірчиці і половину чайної ложки пектину. Масу довести до кипіння, остудити, перебити в блендері.

Головне в приготуванні страви – хороші інгредієнти. Купити якісний пектин ви завжди зможете в нашім магазині для кондитерів «МейкКейк».