Масло-какао
Масло-какао – натуральний жировий компонент, який отримують з какао-бобів. Містить цінні жирові кислоти, тому часто застосовується в косметології і народній медицині. У кулінарії цього інгредієнта відведено особливе місце, оскільки саме з його допомогою створюють смачний шоколад.
Якщо говорити про фізичні характеристики какао-масла, то це твердий рослинний жир бежевого відтінку. Продукт володіє хорошою стійкістю до впливу зовнішніх факторів, проте все одно може окислюватися і псуватися. Прострочене масло «сивіє» або повністю стає білим. При підвищенні температури масло розм'якшується, на смак залишається приємним.
В кондитерском деле какао-масло ценится очень высоко, причем с его помощью можно изготовить не только шоколад, но также кремы, пироги, торты, печенья и даже напитки! А если смешать этот замечательный ингредиент с медом, то можно получить удивительный по вкусу шоколадный сироп. В некоторых блюдах служит заменой кокосовому маслу.
Состав масла-какао
Продукт володіє неординарним складом. Він не може похвалитися високим вмістом вітамінів, нехай навіть найпоширеніших наприклад, А, D і Е. Зате його можна сміливо назвати рекордсменом за кількістю мононенасыщенной олеїнової кислоти, яка допомагає контролювати шкідливий холестерин в організмі.
На відміну від кокосової та пальмової олій, не містить трансжирів, зате тут є ксантин, таніни і кофеїн. Це означає, що какао-масло володіє прекрасною акнтиокислительной здатністю, завдяки чому покращує імунітет і стан шкіри, а також допомагає в роботі нервової та серцево-судинної систем.
Згідно з дослідженнями, масло-какао служить сильним протипухлинним засобом, що знижує ризик розвитку остеопорозу і стимулює вироблення колагену. Крім того, натуральний продукт служить ефективним регулятором жирового обміну. Всі ці цінні властивості масло набуло завдяки унікальному складу.
Як працювати з маслом какао
Придбавши масло-какао, ви можете бути впевнені, що воно у вас точно не пропаде. Ви обов'язково знайдете йому застосування! Наприклад, можна приготувати дуже смачний італійський десерт Лекка-Лекка, зовні схожий на ескімо, або спекти найніжніший велюровий торт. Однак найчастіше інгредієнт застосовується для виготовлення домашніх цукерок і шоколаду.
Ароматный белый шоколад, который, как у классиков маркетинга, тает во рту, а не в руках, готовится именно из масла-какао. Причем, готовится такое лакомство очень просто. Достаточно растопить масло на водяной бане, добавить к нему сахарную пудру и сухое молоко, а затем разлить по формам. Купить настоящее масло-какао можно у нас, в магазине «Лавар». Мы собрали для вас только самые качественные ингредиенты!


