Глюкозний сироп
Глюкозний сироп – натуральний замінник цукру, схожий на рідкий прозорий мед і дуже приємний на смак. Це важливий кондитерський інгредієнт, який часто використовується у випічці. Сироп має м'якою, приємною солодкістю, тому не залишає неприємного присмаку, яке нерідко залишається при вживанні цукру. До того ж він допомагає поліпшити якість продукту.
Гідності глюкозного сиропу:
- знижує температуру замерзання продукту;
- надають продуктам м'яку солодкість;
- виступає в якості натурального консерванту;
- запобігає висиханню і утворення сухої скоринки на поверхні таких продуктів, як зефір, мармелад, пастила і т. д.;
- запобігає кристалізації в продуктах;
- утримує вологу в продукті.
Глюкозний сироп розчиняється у воді, а температура плавлення становить 60°С. З допомогою правильного температурного режиму можна регулювати в'язкість і плинність продукту. Досить просто підігріти сироп, але не вище 90°С, інакше інгредієнт буде зіпсований.
Глюкоза — біологічне паливо, яке підтримує всі процеси в організмі. Вона забезпечує нормальну роботу організму, коли тіло зазнає фізичні навантаження. Також компонент корисний для серця і роботи мозку. Тому, додаючи в свої десерти наш сироп, ви зробите страви більш корисними.
Складу кондитерської глюкози
Сироп виробляється з кукурудзи, картопляного крохмалю або пшениці. Для його отримання здійснюється кислотне оцукрювання сировини під тиском і високою температурою. Як і будь-цукор промислового виробництва, не рекомендований людям, що страждають цукровим діабетом. У 100 г сиропу приблизно 400 ккал.
Як працювати з глюкозным сиропомЗ допомогою глюкозного сиропу можна приготувати ту саму дзеркальну глазур, яка кілька років тому буквально підірвала інтернет. На одну порцію глазурі для заливки для торта знадобиться приблизно 150 г сиропу. Таку ж кількість інгредієнта знадобиться для приготування желатинової мастики (на 1 кг цукрової пудри).
В тісто кондитерську глюкозу додають у співвідношенні 2-4% до маси борошна, в цьому випадку вдається запобігти висиханню випічки. В кондитерське тісто сироп додається в кількості 8%, завдяки чому знижується кристалізація цукру.
Перед роботою рекомендуємо трохи підігріти сироп, щоб поліпшити його плинність і м'якість. Головне-не перегріти, інакше складу просто висохне.
Магазин «МейкКейк» пропонує купити свіжий і якісний глюкозний сироп, який стане вашим вірним помічником при створенні кондитерських шедеврів!




