Продавець Інтернет-магазин для кондитерів розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3304 відгуків
Мейккейк
+380 (66) 309-94-44
+380 (96) 309-94-44
+380 (73) 554-80-80
Харчовий друк
Кошик

Фільтри

Діапазон цін, ₴
Наявність
Країна виробник
Упаковка

Інвертний сироп

Інвертний сироп – це суміш глюкози і фруктози в рівних пропорціях, одержуваний шляхом гідролізу з сахарози. Продукт необхідний для запобігання зацукровування страв, знижує температуру замерзання, виступає натуральним консервантом і допомагає кращому зброджування дріжджів. Відрізняється за складом і ступенем солодощі від глюкозного сиропу, тому не варто плутати ці продукти.

Що таке інвертний сироп з точки зору хімії? Розчин глюкози викликає обертання площини поляризації в праву сторону, а розчин фруктози — в ліву. Під дією гідролізу з участю кислоти відбувається інверсія, тобто, кут обертання глюкози і фруктози змінюється. Завдяки цьому процесу вдається запобігти подальшу кристалізацію цукру.

Цінні якості інвертованого сиропу:

  • більш солодкий смак, на 20% вище, ніж у цукру;
  • допомагає зберегти первинний смак фруктів;
  • утримує вологу, завдяки чому робить випічку більш м'якою;
  • приготована на інертному сиропі помадка не потріскається і не зацукрується, а на зефір не з'явиться суха скоринка;
  • попереджає очерственіе продуктів з великим вмістом води;
  • перешкоджає кристалізації фруктози;
  • оберігає заморожені продукти від утворення великих кристалів льоду;
  • швидко розчиняється в будь-якої рідини, незалежно від її температури;
  • завдяки підвищеній солодощі дозволяє знижувати вміст вуглеводів в продукті;
  • надає випічці красивий відтінок, більш яскравий смак і аромат.

Професіонали нерідко використовують кілька видів сиропів у своїх рецептах, що дозволяє значно поліпшити характеристики готового продукту. В кондитерському світі інвертний сироп додають в ганаш, мус, цукерки, зефір, нугу або пастилу. Булочки на такому сиропі виходять рум'яними, з м'яким м'якушкою і довго не черствіють.

З чого складається інвертний сироп

З точки зору хімічного складу, інгредієнт являє собою водний розчин глюкози і фруктози, змішаних в рівних пропорціях.

Як працювати з інвертованим сиропом

Ніяких особливих секретів у використанні компонента немає. Його просто додають замість звичайного цукру, враховуючи, що продукт більш солодкий. Не рекомендується застосовувати для карамелеварении з-за гігроскопічних властивостей сиропу, крім варіанту м'якої карамелі.

Приготувати інвертний сироп можна вдома, але з ним доведеться неабияк повозитися. Якщо ви не впевнені у своїх силах або не хочете витрачати час купуйте якісні інгредієнти в нашому магазині для кондитерів. У нас знайдеться все!