Ізомальт
Ізомальт – дієтичний продукт, низькокалорійний підсолоджувач. Використовується в продуктах як замінник цукру, а в кондитерському мистецтві виступає у ролі сировини для виготовлення декору. Фігурки з ізомальт зовні нагадують скляні, створюючи неймовірно вишуканий декор.
Ізомальт – не цукор
Компонент придбав широку популярність у кондитерської промисловості. Він бере участь у виготовленні м'якої і твердої карамелі, драже, грильяжу, шоколаду, морозива, жуйки. Він не тільки надає продуктам солодкість, але також необхідний обсяг і потрібну структуру. Оскільки штучний підсолоджувач відрізняється від цукру, продукція на його основі не розм'якшується при нагріванні.
Якісний ізомальт купити можна в нашому магазині за прийнятною ціною і з доставкою у всі міста України. Зручна розфасовка, висока якість вмісту і доступна ціна робить нашу пропозицію дуже вигідним. За допомогою цього інгредієнта ви додасте продуктів будь-рівень солодощі, підкресливши ароматичні відтінки вироби. По смаковим якостям вироби на основі підсолоджувача не відрізняються від звичайних цукрових десертів.
Клієнтам нашого магазину цей продукт чудово відомий в якості сировини для створення незвичайних прикрас, які звичайно використовуються для тортів і морозива. З його допомогою можна створювати квіти, сніжинки, краплі роси та інші елементи декору, які виглядають ніби кришталеві. Прикраси досить міцні і не розтріскуються. Іноді можна купити ізомальт кондитерський у вигляді готових фігурок, але з допомогою наших силіконових молдова ви легко створите їх самостійно.
Поради:
-
ізомальт може використовуватися в якості простого замінника цукру, зазвичай використовується стільки замінника, скільки ви б поклали цукрового піску, однак враховуйте, що ізомальт менш солодкий;
-
речовину необхідно берегти від вологи, тому зберігайте його в герметичній упаковці, додатково можна додати сілікогель;
-
ізомальт не можна поміщати в холодильник або морозильну камеру, оскільки там дуже висока вологість, здатна зіпсувати продукт.
Як зробити фігурки з ізомальт?
Купити ізомальт в Україні легко, достатньо звернутися в наш магазин. Але як користуватися цим чудовим інгредієнтом?
Для виготовлення 2,5 склянок сиропу знадобиться:
-
2 склянки кристаллизированного ізомальт;
-
половина склянки води (бажано дистильованої);
-
кілька крапель ароматизатора і харчового барвника (якщо потрібно додати колір).
У роботі необхідний термометр, який допоможе орієнтуватися в температурних режимах. Кристали ізомальт перекладіть в невеликий ківш або каструлю. Змочіть водою так, щоб утворилася консистенція мокрого піску (тобто, приблизно 4 частини ізомальт на 1 частину води). Краще не використовувати водопровідну воду, оскільки вона може змінити колір порошку.
Варити на середньому вогні до стабільного кипіння, суміш не варто турбувати перемішуванням. Закріпіть на каструлі термометр, переконавшись, що його кінчик застрагивает саме суміш, а не дно каструлі. Харчовий барвник можна додавати при температурі 82 °C. Варити сироп необхідно до тих пір, поки термометр не покаже позначку 171 °C. Тільки при такому показнику вдасться приготувати «скляний» сироп.
Зніміть ізомальт з вогню і опустіть в каструлю крижану воду. Вода ні в якому разі не повинна потрапити в сироп. Коли шипіння припиниться, вийміть каструлю з води. Краща температура для розливання – 149°C. Ми рекомендуємо поставити суміш в духовку, розігріту до 135 градусів і потримати його там протягом чверті години. За цей час підуть всі бульбашки. Головне, щоб час очікування не перевищувало 3години, інакше ізомальт пожовтіє.
Тепер досить розлити його по формах і дати застигнути. Деякі кондитери примудряються ліпити з нього фігурки, як з пластичної маси, отримуючи неповторні фрагменти декору. Також розчин можна залити в кондитерський мішок і намалювати візерунок на килимку. Візерунок згодом можна легко зняти. Сироп також підходить для приготування дієтичних льодяників. Тільки будьте обережні: сироп дуже гарячий, їм легко обпектися.

